Cumartesi

NEDEN FAL BAKTIRMA İHTİYACI DUYARIZ ?

Bugüne kadar hiç merak ettiniz mi ? İnsanlar niçin fal baktırırlar ?  Eminim sizde kendi kendinize bu soruları sormuşsunuzdur. İnsanlar çok meraklı varlıklar olduğundan bugün ve gelecekle ilgili beklentileri vardır. Bu kendi gelecekleri ile alakalı sözler duymak isterler ve bunun için önerilmiş, tanınmış ve namı yayılmış kişilere fallarını baktırmak isterler. Bu kişilere fal baktırtıklarında ise bu kişilerin ağızlarından çıkan her söz fal baktıran kişinin beynine ilmik ilmik , nakış nakış işlenir.

Falcılar kişiler hakkında bildiklerini anlatmak için bir takım araçlardan faydalanırlar. Bunlar, kahve, iskambil, tarot, bakla, su vb. dir. Kişiler bu araçların kendisine sunduğu bazı görüntüleri okumaya ve yorumlamaya başlar. Eğer kişinin geçmişi ile doğru verilen bilgileri sunulduğunda, kişi bugününü onaylar ve geleceğe de inanır hale gelir. Gelecekle ilgili kötü sözler duyduğunda kişi çok üzülür ancak onun eline gelecekle ilgili güzel olayları sunduğunuzda güzelliklerin yaşanacağı gelecek inancı kuvvetlenecektir.

İnsanların içinde hep gelecekle ilgili beklentileri ve korkuları vardır. Bunun için sürekli olarak geleceği merak edip, beklentilerinin gelişip gelişmeyeceği merakları beyinlerini sürekli meşgul eder. İnsanlar fallarda tek düze hayatlarına renk verecek bilgileri edinmek isterler. Falcı kişiye bunları sunarak onun farklı bir pencereden hayata bakmasını sağlar.

Bu nedenle insanlar bir kişiye fal baktırmaya gittiklerinde ve özellikle ilk kez gidiyorlarsa bu kişiyi pür dikkat dinlerler. Eğer falcı kişinin inanç noktasını yakalamışsa kişinin içinde o geleğe ait beklenti oluşur. Kişi bu beklentileri gerçeşleşmediğinde kişi moral bozukluğu hatta bazen ölümlü sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

İşte bu nedenden dolayıdır ki dinizimizde fal bakmakta baktırtırmak da günah olarak yorumlanır. Halbuki ülkemizde çok güzel bir söz var FALA İNANMA ama FALSIZDA KALMA diye.. Eğer isteklerinizi falcı bildi diyerek ona atfederseniz yanlış yaparsınız. Falınıza baktırın gelecekle ümitlerinizin gerçekleşmesi için falcıdan değil, ümitlerinizin gerçekleşmesi için Allah’a dua edin..

İnsan oğlu yaşamını devam ettirdiği müddetçe geleceklerini merak etmeye devam edecek ve bunun için başkalarından yardım istemeye devam edeceklerdir. Tıpkı Sizin şu anda yaptığınız gibi …

Sitemizden ilişki durumunuzu merak edip fal baktırmak istiyorsanız LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ…

0 yorum:

Yorum Gönder